Ontdek De Leistert: Een Compleet Vakantiepark voor het Hele Gezin


Toen wij nog in Nederland woonachtig waren, was voor ons met stip op 1 onze favoriete vakantieplek, Limburg. Wij hebben het altijd zo naar ons zin gehad, dat we zelfs gekscherend hebben geroepen, zullen we er gaan wonen? Niet wetende dat je in Portugal belandt ;) We gaan binnenkort een vakantietripje naar Nederland plannen. Daar komt nogal wat bij kijken. Omdat we er een echte vakantie van willen gaan maken mag Limburg niet ontbreken. Ik ging op zoek naar een heerlijke vakantieplek in Limburg en vond Camping de Leistert. 

Camping De Leistert in Limburg is een heerlijke vakantieplek die ideaal is voor gezinnen. Ze hebben enorm uitgebreide faciliteiten, verschillende (lees: veel!)  accommodatietypes en volop activiteiten voor jong en oud. Dit klinkt toch als een perfecte keuze voor een ontspannen vakantie in eigen land? De camping biedt een mix van luxe, natuur en plezier, zonder te commercieel aan te voelen. Ik heb hieronder een uitgebreider overzicht gemaakt van wat je allemaal kunt verwachten op het park.

Faciliteiten en activiteiten

De Leistert staat bekend om zijn indrukwekkende aanbod aan faciliteiten. Een van de grootste trekpleisters is het subtropisch zwemparadijs. Say no more! Dit binnenzwembad biedt voor elk wat wils, van glijbanen en een stroomversnelling tot een peuterbad voor de kleintjes. Daarnaast is er een verwarmd buitenzwembad met ruime ligweides en verschillende waterattracties. Dit maakt De Leistert een perfecte camping met zwembad, waar het hele gezin zich urenlang kan vermaken, ongeacht het weer. En dit laatste vind ik zelf erg belangrijk, gezien het weer in Nederland nogal wispelturig is!

Voor de kinderen zijn er naast het zwembad erg leuke andere activiteiten. Er is een grote buitenspeeltuin met klimrekken, schommels en zandbakken, maar ook een indoor speeljungle voor dagen waarop het weer tegenzit. Het recreatieteam organiseert elke dag leuke activiteiten, zoals knutselworkshops, sporttoernooien en spelletjes. Dit maakt De Leistert een fantastische plek voor kinderen om nieuwe vriendjes te maken en zich geen moment te vervelen. Zeg maar hoi tegen dat boek waar je al enige tijd niet meer aan toe komt!

Voor de sportievelingen zijn er ook volop mogelijkheden. Er is een multifunctioneel sportveld voor voetbal en basketbal, een minigolfbaan, en je kunt zelfs fietsen of skelters huren om het park en de omgeving te verkennen. De natuurlijke omgeving van Limburg leent zich perfect voor wandel- en fietstochten door het prachtige landschap. Normaal zou ik zeggen, wat ontzettend saai, maar in Limburg is het dus geen straf om een ommetje te maken op de fiets of zelfs wandelend. 

La Selva speeltuin

Grote speeltuin

Biljartvoetbal

Indoor speeltuin Plaza

Roeivijver

Subtropisch zwembad


Accommodaties

De Leistert biedt een brede keuze aan accommodaties, van kampeerplekken tot luxe vakantieboerderijen. Voor de kampeerliefhebbers zijn er ruime staanplaatsen beschikbaar, sommige zelfs met privé sanitair. Wie liever wat meer comfort heeft, kan kiezen voor een van de moderne glamping lodges of de sfeervolle vakantieboerderijen. Deze boerderijen zijn stijlvol ingericht en bieden alles wat je nodig hebt voor een luxe vakantie, inclusief een eigen terras en tuin. Of je nu komt met je eigen tent of op zoek bent naar een luxe verblijf, De Leistert heeft voor ieder type vakantieganger een geschikte optie.


Culinair genieten

Naast alle recreatieve activiteiten heeft De Leistert ook diverse eetgelegenheden op het park. Er zijn meerdere restaurants waar je heerlijk kunt dineren, zoals restaurant Grillo, waar je zelf kunt grillen aan tafel. Hoe super tof om dit met je gezinnetje te doen? Daarnaast is er een snackbar voor een snelle hap en een gezellige brasserie voor een lunch of borrel. Voor de vroege vogels is er ook een supermarkt op het park waar je elke dag vers brood en andere benodigdheden kunt halen voor een lekker zelf in elkaar geflanst ontbijt. Zo hoef je het park niet eens te verlaten voor een heerlijke maaltijd, wat het vakantiegevoel alleen maar versterkt, want zeg nou eerlijk he, hoe ben je op vakantie als je alleen maar bezig bent met door de supermarkten struinen? Ik weet wel dat ik daar niet lekker op ga.

Kindvriendelijk

Wat De Leistert echt bijzonder maakt, is de kindvriendelijkheid van het park. Alles is erop gericht om gezinnen een zorgeloze vakantie te bieden. Van veilige speeltuinen en een recreatieteam tot speciale kinderactiviteiten en een omgeving zonder verkeersdrukte, kinderen kunnen hier dus vrij en onbezorgd spelen en wij als papa en mama kunnen normaal ademhalen en zorgen dat we zelf ook alles uit zo een vakantie kunnen halen. 

Zelfs in de restaurants wordt aan de kleintjes gedacht, met kindermenu's en speelhoekjes. De Leistert zorgt ervoor dat ouders kunnen ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken. Top!

Omgeving

Limburg biedt daarnaast veel mooie bezienswaardigheden in de directe omgeving. Je kunt uitstapjes maken naar Nationaal Park de Groote Peel of het nabijgelegen Toverland, een pretpark dat geliefd is bij gezinnen. Ook steden zoals Roermond en Maastricht zijn gemakkelijk te bereiken voor een dagje cultuur of winkelen.

Al met al is De Leistert een fantastische bestemming die voor ieder gezinslid wat te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar rust in de natuur, plezier voor de kids of gewoon even wilt genieten van een goede maaltijd in een van de restaurants, het park heeft het allemaal! Het klinkt alsof een vakantie hier bij De Leistert garant staat voor een fijne tijd in het mooie Limburg, en het is een bestemming die absoluut op het lijstje moet van elke familie die een geslaagde vakantie in Nederland zoekt.

Alle foto's zijn eigendom van De Leistert en mochten met toestemming gebruikt worden voor dit artikel.